Vad gör livet värt att leva?

Livet är värt att leva för mig mina kompisar och min familje. Men om jag var jätte sjuk och jag var i en säng jag skulle häldre dö en att ha ont.Jag har läst boken Bröderna Lejonhjarta. Huvudpersonerna heter Jonatan Lejonhjarta och Karl Lejonhjarta .Jonatan är äldst och han kallar sin lillebror för skorpan .Nu ska jag berätta vad som hände Karl eller Skorpa han  var  bara 9 år och han var sjuk han hade sjukdomen TB han kunde inte gå så bra.Alla viste att han skulle dö men han viste det inte själv. Men en dag han hörde av en tabt som pratade med hans mamma om hans sjukdom. Men jag tror stt dom ville berätta för honom för att han skulle bli ledsen och räd. Han älskade sin bror när han hostade och kunde inte sova då Jonatan hämtade honom att dricka honungsvatten  för att lena hostan. Min bror Jonatan satt brevid mig flera timmar och berättade om Nangijala. Och sjöng en sång en vacker sorlig sång. Jag tänkte varför jag skulle dö jag som jag inte ens har fyllt  10 år jag har inte ens känslan i livet nu  ligger jag bara i en säng och hostar det är bra att jag har Jonatan brevid mig som han hjälper mig med allt vad jag behöver.Det finns olika saker som gör livet värt att leva mina släktingar och så. Men  en dag doms hus började brinna och det var bara lilla Karl in i huset och Jonatan gick in för att rädda honom och då han tog honom på sin rygg och då dom hoppade från fönstret och Jonatan dog.Men efter två månader bor Jonatan i nangijala. Snart skulle också Karl dö och åka till nangijala och då skriv han en litten lapp till sin mamma “Grått inte mamma! Vi ses i Nagijala”. Jag tycker  om man har ont och bara ligger i en säng det är inte värt att leva det är betträ att dö en att ligga i en säng och göra ingeting. Nu är bröderna tillsammans i nagijala.  Dom gjorde rätt att hoppa igenom fönster.

Elever i 7-9C Hjulsta grundskola

Läs mer om vårt arbete här!

 

4 reaktioner till “Vad gör livet värt att leva?”

  1. Å – visst är det fint med de bröderna! De gör så mycket för varandra, och de vågar sina liv för varandra… Fast jag håller nog inte med dig – jag tror kanske att livet kan ha något att ge också när man bara kan ligga i sin säng. Kanske kan mina barn komma och hälsa på mig, och berätta om vad de gör? Fast jag vet ju inte… jag är också rädd för att ha ont och för att vara alldeles hjälplös och inte komma ur sängen…

    /Katarina

  2. Hej!
    Jag tror också att människor som är riktigt sjuka och har riktigt, riktigt ont kan önska att de får dö i stället. Tyvärr kan vi ju inte bestämma vad som ska hända. För Skorpan var det i alla fall väldigt skönt att han hade en bror som tog hand om honom så bra.
    Hälsningar Suzanne

  3. Tänk att en barnbok väcker så allvarliga och viktiga frågor som ”när är det värt att leva”? och ”vad är meningen med livet”? Du skriver så bra om hur man ska vårda sina relationer med familj och med vänner. Allt annat är ju inte lika viktigt, jag håller med dig!

  4. Tänk att en barnbok väcker så allvarliga och viktiga frågor som ”när är det värt att leva”? och ”vad är meningen med livet”? Du skriver så bra om hur man ska vårda sina relationer med familj och med vänner. Allt annat är ju inte lika viktigt, jag håller med dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.