Vad gör livet värt att leva?

Boken handlar om två bröderna Karl eller Skorpan och Jonatan Lejonhjarta. Lille Skorpan har en sjukdom han hostar mycket och han har konstiga benen han kommer att dö snart. En dag blir det en stor brand i huset som de bor, Skorpan var där inne och han kunde inte göra något. Jonatan sprang in i huset och han räddade Skorpan men Jonatan dog själv. Jag förstår inte varför Jonatan dog eftersom Skorpan ska dö snart. Jonatan hade ett ganska bra liv han var bra elev så han kunde hitta på ett bra jobb, han var snygg så han kunde vara ihop med en fin tjej och skapa en familj, han kunde fortsätt livet men han valde att dö för Skorpan, det visar att han älskar väldigt mycket sin bror,hela hans liv var Skorpan och han kan inte tänka att leva utan han.

Men livet är så,  många människor har sjukdomar  eller de är för gammal och dö det finns olyckor också som är det svåraste för alla,  för att olyckor händer plötsligt.Men det finns många saker som livet har erbjudit dig för att gör livet värt fast de finaste saker i livet är inte saker det finns små vanor som är de viktigaste för att lycka, en promenad som man  ska göra en soligt dag  är lycka, en vanlig dag på skolan med vänner, att åka på semester,  att skratta hela dag, att dansa eller att lyssna på musik men sanningen är att om man har inte den sällskapen som vill ha med sig då livet är tråkigt, mycket mera om den sällskapen är mellan bröder, för att det går att ersätta en  vänn men det går inte att ersätta en annan bror. Jag förstår hur ledsen var Jonatan men vi får inte ta av liv av oss.

Jag tror inte att jag skulle göra samma sak som Jonatan. Jag vet att mina syskon är de som stöder mig, det är de som jag kan lita på och det är de som gör det bästa sällskap till mig. Om min syster kommer att dö  från början absolut jag skulle vara jätte ledsen jag skulle vara handikappad i hjärnan och samtidigt jag skulle undra vad ska jag göra nu? men jag är säkert att min syster tycker inte att ta av mitt liv för henne, hon ska tycka att vara glad och jag skulle göra det som hon tycker. Jag kommer att förstätta att leva för att jag har planerat och jag har gjort många drömmar  för framtiden . Jag har lagt  mål, varje dag som går jag hoppas för det bästa och jag försöker för det,de mål som jag har lagt är att vara en bra  idrottslärare så jag försöker att vara på träningar så  bra jag kan och jag hoppas att med tiden jag ska öka min kondition och jag vill att  skapa en familjen med många barn.

Om man har ett mål som vill riktigt att klara det då man måste kämpa för det och ingenting kan stoppa han eller henne. Då livet har värt när man har drömmar och mål!

Pinelopi 7-9C

Läs mer om vårt arbete här!

2 reaktioner till “Vad gör livet värt att leva?”

  1. Hej Pinelopi,
    vad jag blir glad och lite rörd när jag läser dina funderingar. Det är så viktigt att försöka ta vara på sitt liv och att göra det bästa av det! Det är ju inte alltid så lätt. Men du verkar ha starka drömmar och en stark vilja. Jag önskar dig allt gott i arbetet med att nå dina mål. Du kommer att bli en jättebra idrottslärare!
    /Katarina

  2. Hej!
    Jag tror också som du att lycka ofta är ganska små saker. Man är inte lycklig hela tiden, men kan känna sig lycklig av det som du skrev om, ex en skön solig dag. Ibland är det skönt att vara ensam om man har valt det själv, men utan familj och vänner är det svårt att må bra.
    Hälsningar Suzanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.