Vad händer efter döden?

Jag läste boken Bröderna Lejonhjärta som är skriven av författaren Astrid Lindgren. Boken berättar en historia om två killar som dör. Skorpan som är lillebror dör för han var jätte sjuk och hostade hela tiden. Hans storebror heter Jonatan han sa till skorpan gråt inte du kommer till Nangijala. Jag tror att Jonatan vill bara skydda sin lillebror och han berättar om Nagiala för att han inte ska vara så rädd för att dö. Nangiajla är en plats som paradiset tror jag. Människor som är goda kommer dit. Till sist kommer båda två killarna till Nangijala. Nangijala har två gröna dalar men det finns också en ond man Tengil som har tagit över den ena dalen.

I Nagiala är Skorpan som vanligt han är frisk och han hostar inte längre och han kan gå som en vanlig människa han kan simma fast han inte kunde det förut. Jag tror att alla människor som var handikappade när dom levde men sedan när dom kommer till Nagiala som Paradiset då blir dom friska. Jag tror att gud vill alla goda människor ska vara friska, ha mat, inga fattiga eller rika finns där man kommer efter döden. Man gör vanliga grejer men de är skönare än på jorden allt är bättre det finns ingen orättvisa alla är lika värda alla får mat och man kan äta vad man vill allt det som man önskade när man var på jorden. De är chill man jobbar inte mycket man tar det soft och får träffa sina släktingar som redan har dött. Men i boken är de onda människor och goda människor blandat och så tror jag inte att det är för i paradiset och helvete är det annorlunda. Dom som är onda hamnar i helvete och dom som är goda hamnar i paradiset de är stort skillnad för att Gud vill ha inte problem för dom onda vill alltid starta problem.

Boken var ganska okej och om man ska berätta för ett barn om döden så kan man läsa den. Boken lär barnen om hur dom onda och dom goda människorna är dom som bor i dom olika dalarna. Då lär dom sig att alla inte är snälla och det kan vara bra att veta. I boken har de goda människorna allt men de onda tar dom till slavar. Boken kan lära barn vad som är rätt att göra.

// Sakariyas 7-9C

Läs mer om vårt arbete här!

3 reaktioner till “Vad händer efter döden?”

  1. Hej Sackariyas,

    jag håller med dig om att Bröderna Lejonhjärta är en bok som hjälper en att fundera över vad som är rätt att göra. Jag tänker själv ganska ofta på det Skorpan säger när han funderar över om han ska våga eller ej ”för om man inte gör det är man ju bara en liten lort”. Det var roligt att få läsa dina tankar om boken – tack!

  2. Hej!
    Det var intressant att läsa hur du tänker. Ingen vet ju vad som händer efter döden och det kan kännas skrämmande. Om det finns ett liv efter döden skulle det ju vara väldigt skönt om det är så som du beskriver Paradiset.
    Hälsningar Suzanne

  3. Tack för dina tankar. Jag vet att boken har tröstat många sjuka barn i hela världen, så du har helt rätt i det du skriver. Livet efter detta är en gåta för oss alla, men om paradiset ser lite granna ut som Nangjiala med körsbärsträd i blom, ljuvliga ängar och mysiga stugor, tänker jag att det vore väl inte så dum? Och jag är ändå vuxen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.