Hej alla ALMA-fantaster!

I februari berättade vi här i bloggen att flera elever i åk. 4 på Hjulsta grundskola hade tackat JA till utmaningen att läsa ”Burkpojken” av Christine Nöstlinger.  Det blev totalt 11 elever som läste boken under sportlovet. Hela klassen lyssnade dessutom på Sebastian Höglund som läser ur boken i en URs inspelning i 15 delar. Ljudprogrammet finns att lyssna på SLI.se, och den rekommenderas! Sebastian Höglund är så rolig att lyssna på när han förställer rösten till de olika gestalterna i boken.

Två elever i klassen har skrivit var sin recension till Burkpojken. Recensionerna finns att läsa här i bloggen.

Nu vill vi presentera en inspelning av vårt boksamtal om Burkpojken. Boksamtalet ägde rum på skolans bibliotek och det var vår fina bibliotekarie Ulrika som spelade in oss. Hela samtalet tog över 20 min men här får ni bara ett smakprov på några minuter.

Fru Bartolotti är den karaktär i boken som gjort störst intryck hos oss som läst boken. Hon är knasig, ja, snarare helt knäpp, men hon tycker så mycket om Konrad (Burkpojken) att man blir alldeles rörd, fast hon har ingen aning hur man uppfostrar ett barn. Som tur är är Konrad redan uppfostrad och klar!

Roberta Johansson

6 reaktioner till “Hej alla ALMA-fantaster!”

  1. Ja, hur kan man hitta på nåt sånt som att en pojke kan köpas i en burk? Tack för jag fick lyssna på ert samtal. Det var länge sedan jag läste boken, men jag minns att den var rolig.

  2. Ja, hur kan man hitta på nåt sånt som att en pojke kan köpas i en burk? Tack för jag fick lyssna på ert samtal. Det var länge sedan jag läste boken, men jag minns att den var rolig.

  3. Vad kul att höra er prata om ”Burkpojken”, en av mina favoriter. Man kan ju verkligen undra var Christine Nöstlinger får sina tankar ifrån…

  4. Vad kul att höra er prata om ”Burkpojken”, en av mina favoriter. Man kan ju verkligen undra var Christine Nöstlinger får sina tankar ifrån…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.