Fakta om Barbro Lindgren

Eleverna i årskurs 2 har skrivit texter om Barbro Lindgren. De har läst två artiklar tillsammans i klassen, övat sig på att stryka under intressanta saker och sedan skrivit sina texter. Här är några, fler kommer att publiceras på skolbibliotekets blogg:

Barbro Lindgren

Barbro Lindgren är 77 år. Hon har vitt hår och glasögon. Hon är en författare.

Barbro Lindgren har skrivit många böcker. Många gillar hennes böcker. Hon har fått största priset en författare kan få. Barbro Lindgren är den första svensk som får ALMA-priset. Jag har läst en saga som jag gillade. Den har Barbro Lindgren skrivit. Den heter Ängeln Gunnar dimper ner. Jag gillar den för att den började sorgligt sen slutade den lyckligt. Den var spännande.

Nimo

Barbro Lindgren

Barbro Lindgren vann ALMA-priset. Barbro Lindgren har en vallhund som heter Mimmi och 2 katter som heter Elsa, Musse. Hon skriver ofta böcker till barn.

Vilken är min favoritbok?

Min favoritbok är Nöff nöff Benny, men jag gillar alla hennes böcker för att hon har mycket fantasi och man blir glad av hennes böcker.

Leial

Barbro Lindgren

Barbro Lindgren har vunnit ALMA-priset och hon har fått 5 miljoner kronor. Hon bor på Öland. Hon är en gammal tant nu. Hon har skrivit 101 eller 102 böcker. Jag gillar Mamman och den vilda bebin. Hela dagen försvinner bebin och mamman tror att bebin har dött. Hennes böcker har gjort att barn läser böcker och växer upp med böcker.

Nishan

Omslagsbild: Barbros bästa

Källor:

Vann största priset, intervju med Barbro Lindgren i Kamratposten nr 6 2014

Hon tar det finaste priset, av Bengt Fredriksson, 8 sidor 2014-04-01

Barbros bästa, av Barbro Lindgren, Rabén & Sjögren

2 reaktioner till “Fakta om Barbro Lindgren”

  1. Vad roligt det är att läsa era texter om Barbro Lindgren. Och vad roligt det är att se att ni valt ut fakta som ni själva tycker är viktiga, och att ni skrivit texter utifrån dem. Vilken tur att Barbro Lindgren skrivit så många olika böcker – det verkar ju som om det alltid finns någon som man kan gilla extra mycket!
    /Katarina

  2. Vad roligt det är att läsa era texter om Barbro Lindgren. Och vad roligt det är att se att ni valt ut fakta som ni själva tycker är viktiga, och att ni skrivit texter utifrån dem. Vilken tur att Barbro Lindgren skrivit så många olika böcker – det verkar ju som om det alltid finns någon som man kan gilla extra mycket!
    /Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.