Om

Här på Världens ALMA kan ni kunna följa barn, ungdomar och vuxna på Hjulsta grundskola som arbetar med ALMA-priset på olika sätt.

Syftet med webbplatsen är att visa varandra och andra intresserade vad som händer i klassrum och bibliotek. Vad lär vi oss om ALMA-pristagarna? Hur läser vi böckerna och vilka tolkningar gör vi? Hur lägger vi upp vårt arbete?

Vi vill också med webbplatsen hjälpa till att sprida den litteratur som ALMA-priset uppmärksammat. Utöver Astrid Lindgrens eget  författarskap så finns här fina författare och bilderbokskonstnärer från olika delar av världen.

Allt material på webbplatsen är gjort av elever och lärare på våra skolor, om inget annat anges. Bokomslag är publicerade enligt de regler som respektive förlag angett på sina webbplatser: Rabén & Sjögren, Kabusa, Berghs, En Bok För Alla, Opal och Alfabeta. Bonnierförlagen och bokförlaget Hjulet har gett sin tillåtelse via mejl.

För mer information kontakta:

Cilla Dalén, cecilia.dalen@edu.stockholm.se

På webbplatsen skriver också Katarina Lycken Rüter som under läsåret 13/14 arbetade med ALMA-priset tillsammans med sin klass på Östra Reals gymnasium. Delar av det arbetet finns dokumenterat i form av inspirationsfilmer som gymnasisterna gjorde med lärare och elever på Hjulsta grundskola som målgrupper. Sedan dess har Katarina arbetat i Nacka och är nu på Anna Whitlocks gymnasium i Stockholm. Hon har fortsatt att använda sig av ALMA-litteratur med sina gymnasieelever. Katarina nås på mejladressen katarina@ordfog.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.