Om

Här på Världens ALMA kan ni kunna följa barn, ungdomar och vuxna på Hjulsta grundskola som arbetar med ALMA-priset på olika sätt.

Syftet med webbplatsen är att visa varandra och andra intresserade vad som händer i klassrum och bibliotek. Vad lär vi oss om ALMA-pristagarna? Hur läser vi böckerna och vilka tolkningar gör vi? Hur lägger vi upp vårt arbete?

Vi vill också med webbplatsen hjälpa till att sprida den litteratur som ALMA-priset uppmärksammat. Utöver Astrid Lindgrens eget  författarskap så finns här fina författare och bilderbokskonstnärer från olika delar av världen.

Allt material på webbplatsen är gjort av elever och lärare på våra skolor, om inget annat anges. Bokomslag är publicerade enligt de regler som respektive förlag angett på sina webbplatser: Rabén & Sjögren, Kabusa, Berghs, En Bok För Alla, Opal och Alfabeta. Bonnierförlagen har gett sin tillåtelse via mejl.

För mer information kontakta:

Cilla Dalén, Hjulsta grundskola  cecilia.dalen@stockholm.se

Under läsåret 13/14 arbetade också en klass på Östra Real med Alma-priset. Delar av det arbetet finns dokumenterat i form av inspirationsfilmer som gymnasisterna gjorde med lärare och elever på Hjulsta grundskola som målgrupper. Mer information om det arbetet kan fås av Katarina Lycken Rüter, katarina@ordfog.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *