Titel: Burkpojken Författare: Christine Nöstlinger

En dag satt fru Bartolotti i gungstolen och rökte en cigarr och drack en kopp kaffe. Det ringde på dörren och det stod en konservburk utanför.

I konservburken fanns det en burkpojke, burkpojken heter Konrad. Konrad var en sjuåring pojke. Han var en väluppfostrad pojke och det gjorde fru Bartolloti galen. Fru Bartolotti tyckte om att köpa kuponger och beställa saker på katalog, men hon mindes inte att hon hade beställt en pojke på burk!

Jag tycker att fru Bartolotti är knasig för att hon alltid gör knasiga grejer. T.ex. äter hon lakrits med bröd och tonfisk. Hon sa alltid till sig själv ”Kära barn ” och hon sa till Konrad att han skulle äta choklad innan han ska lägga sig.

Jag tycker att Konrad är för väl uppfostrad så att jag bli galen faktiskt. Men jag tycker också att det är bra att han är väl uppfostrad. Det är roligt och jobbigt på samma gång.

Recension av Hoda årskurs 4

En kommentar till “Titel: Burkpojken Författare: Christine Nöstlinger”

  1. Jag håller med dig Hoda! Visst tycker man om Konrad även om han är lite för präktig och artig för att vara verklig ;-). Eyub i klassen tycker att burkpojkar är klonade, därför är de så perfekta…Fru Bartolotti däremot…ojojoj vem är som uppfostrar vem egentligen? ”Knasig” var rätt ordval. BRA SKRIVET AV DIG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.