Arja och Råttiz – Sonya Hartnett

Arja och Råttiz, två händer som skapade diskussion om rättvisa, ärlighet, bus, fantasi och listighet i min årskurs tvåa i veckan.

Det var inte tänkt att vi skulle läsa hela boken på en lektion i läsgrupperna MEN boken var så underfundig, spännande, klurig, varm, oroande och med en överraskande upplösning så det gick inte att sluta.

Hannas händer, Arja och Råttiz, var ju egentligen väldigt snälla men plötsligt började det hända saker hemma som inte stämde. Hur kunde detta ske?

Eleverna i klassen blev lite oroade till en början. Ljög Hanna för sina föräldrar? Gjorde hon alla dessa förskräckliga saker.

Snart började det gå upp ett ljus hur det stod till. Ändå blev slutet en aning förvånande. Ilskan över lillebrors ganska elaka spratt försvann när Hanna själv hade en sådan förlåtande och positiv attityd när lösningen uppdagades.

Sonya Hartnetts bok ”Arja och Råttiz” var en fantastisk bok att läsa i läsgrupperna i årskurs två. Många frågor uppstod om moral, rättvisa och ärlighet.

Illustrationerna tilltalade eleverna. De skapade lite mystik och skapade spänning i boken. Språket flöt bra och jag tyckte att jag hade en klass superläsare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.