Vårt Astrid Lindgren-tema

Efter ett uppehåll på cirka sju veckor har vi återigen tagit upp vårt tema om Astrid Lindgren och hennes figurer.

Denna gång började vi med en ”progressiv brainstorming” om Astrid Lindgren och hennes liv. Det gick till så att jag delade in mina sju elever (två var sjuka) i två grupper. Grupperna fick varsitt större papper och mitt på papperet hade jag gjort en cirkel där jag skrivit Astrid Lindgren. Den ena gruppen fick en grön penna och den andra en röd. Under cirka10 minuter ”brainstormade” grupperna var för sig och fyllde sitt papper med så mycket information de kunde om komma ihåg om Astrid Lindgren. Därefter fick de byta papper och fylla på den andra gruppens papper med mer fakta eller kommentarer till det redan skrivna.

Det var kul att se hur bra alla kunde jobba och samarbeta. Jag blev glatt överraskad att också se hur mycket det kom ihåg om Astrid, det var ju ändå ganska länge sedan vi jobbat med ämnet.

Progressiv brainstorming är en av de metoder som beskrivs i Lyft språket lyft tänkandet av Pauline Gibbons. Metoden används för att få alla eleverna att aktivera sin förförståelse och dela med sig av den till varandra.

Pia Dahlstedt

Progressesiv brainstorming AL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.