Igår var det avslutning!

Igår eftermiddag hade vi en gemensam festlig avslutning av den här terminens Världens ALMA.

Det började redan på morgonen med att alla klasser som varit med i ALMA-projektet fick en överraskning när de kom in i sina klassrum. Alla eleverna fick varsin bokpresent! Tack snälla bokförlag som hjälpt oss genom att skänka böcker: Opal, Bonniers, Natur&Kultur, Nypon, Atrium och Wahlströms!

På eftermiddagen samlades vi och lyssnade till fina musikaliska tolkningar av Barbro Lindgren-texter och hade prisutdelning i Hjulstas ALMA. Vi var många som trängde ihop oss i matsalen. Förutom elever och personal från Hjulsta grundskola så kom representanter från Östra Real och några särskilt inbjudna gäster. Trevligt med alla som ville fira med oss!

Här delades ut priser i Hjulstas ALMA. Vi hade fått in många fina bidrag, och en jury bestående av förlagsredaktör, gymnasiebibliotekarie, adjunkt på Bibliotekshögskolan, gymnasielärare och gymnasieelever hade haft styvt jobb med att välja ut vilka bidrag som skulle belönas. Pristagarna fick diplom, presentcheck på böcker och en bokgåva. Vinnarna i kategorin läsfrämjande var en hel klass! Så de fick chokladguldpengar också.

Översiktsbild matsalen

Därefter gick utbröt mingel med salta pinnar och saft i den fina utställning som speglade vårt ALMA-arbete. Där sågs elever, personal och gäster ta del av dokumentationen av det digra arbete som pågått på våra skolor. I utställningen fanns filmer om pristagare och deras litteratur, mycket material om Astrid Lindgren och hennes författarskap, tolkningar av olika ALMA-pristagares verk med mera. En del av detta finns också här på bloggen, men inte allt.

Det var en glad stämning och många gäster var imponerade av vårt arbete. Det kändes roligt att både elever och lärare fick vara stolta över vad de gjort och att vi alla genom utställningen kunde inspireras av varandra.

Ett speciellt tack från oss på Hjulsta grundskola till Katarina och hennes elever från Östra Real som mitt i det hektiska terminsslutet ställt upp i juryn och hunnit med att vara med på vår avslutning!

Det kommer fler bilder från avslutningen så småningom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.