Bästa Cirkulationsbiblioteket!

I Stockholms stad har vi en väldigt fin resurs som kallas Cirkulationsbiblioteket. Det är ett centralt bibliotek med klassuppsättningar som skolorna kan låna ifrån. Där finns många fina titlar utvalda av duktiga bibliotekarier och beståndet uppdateras ständigt.

Så här många ALMA-böcker kunde jag presentera för lärarna i början av terminen, nästan alla finns att låna i klassuppsättning från Cirkulationsbiblioteket, några få har vi egna klassuppsättningar av.

När det tillkännagivits att Wolf Erlbruch får årets pris var det inte bara jag som kastade mig över datorn för att lägga en beställning på hans böcker. Även bibliotekarierna på Cirkulationsbiblioteket beställde raskt klassuppsättningar av två av hans böcker. Snart kommer vi att kunna låna både Anden, Döden och Tulpanen och Björnen som inte var där.

Jag önskar att alla skolor i hela landet hade tillgång till ett eget cirkulationsbibliotek, med ett rejält bestånd av god och aktuell litteratur – och många böcker av ALMA-pristagare förstås!

Cilla, bibliotekarie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.