Femte året börjar nu!

Årets ALMA-hylla i skolbiblioteket

Nu startar vi för femte året i rad upp ett stort temaarbete på Hjulsta grundskola. Hela skolan f-9 är med, alla lärare och fritidspersonal väljer om de vill göra något stort eller litet, eller kanske inget alls. Nästan alla elever brukar vara involverade på något sätt i alla fall.

Förra året när jag peppade igång personalen talade jag mycket om böckerna, om varför de är så bra. En del av de tankarna kan man läsa här. I år valde jag att prata om hur vårt gemensamma ALMA-tema har synliggjort oss på olika sätt. Det görs mycket gott arbete på vår skola, vi har väldigt skickliga och erfarna lärare och alla som arbetar hos oss lägger ner ett stort engagemang. Även många av eleverna jobbar otroligt hårt. Men det är inte så många som mäktar med att också blogga om sitt arbete och delta i samtal i sociala medier. Genom att vi under ALMA-arbetet använder den här webbplatsen synliggörs i alla fall en del av allt fint som händer på vår skola.

När vi har vår fest, vår gemensamma avslutning, synliggörs framför allt elevernas arbeten för varandra och för föräldrar. Vi har utställningar, uppträdanden och utdelning av priser i vår litteraturtävling. Det blir mäktigt när vi visar upp oss gemensamt på skolan. Vi vuxna får också se lite mer av varandras arbeten, vad har vi gjort med eleverna. Och elever, föräldrar och personal möts över årskursgränserna. Det här gör oss stolta över oss själva och över varandra. Vi har också fått fin uppmärksamhet i lokalpressen, det är viktigt för oss.

Vi har tre år i rad fått möta ALMA-pristagaren som besökt vår skola. Vi är otroligt stolta och känner oss utvalda, ett väldigt påtagligt sätt att visa för oss själva att vi är värdefulla och viktiga. Jag tror också att pristagarna har uppskattat mötet, och även de som följt med från Kulturrådet och pressen. Vi har fina och entusiastiska elever, ”en lyckligare och mer entusiastisk atmosfär är svårt att föreställa sig” bloggade Meg Rosoff när hon besökte oss. Och det här vill vi gärna synliggöra! Vi har många utmaningar hos oss, men vi har också en skola full av engagemang.

Jag ser fram emot en rolig och bra vårtermin med mycket god läsning!

Cilla Dalén, bibliotekarie på Hjulsta grundskola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.