Jacqueline Woodson på besök

Jacqueline Woodson hälsade på oss på onsdagsförmiddagen och vi hade ett par fina timmar tillsammans!

Två elever från sjuan mötte henne när hon anlände till skolan. De följde Jacqueline till biblioteket där hela klassen väntade.

I biblioteket blev det ett samtal där Jacqueline berättade om sitt författarskap och sina böcker. Eleverna ställde frågor och Jacqueline läste högt ur Brown girl dreaming och Show way. Hon tittade på elevernas arbeten och de berättade lite om vad de tecknat när de skulle göra egna Show ways med viktiga saker ur deras liv.

Jacqueline är National Ambassador for Young People’s Literature i USA just nu. Vi fick titta på hennes medalj!

Därefter var det storsamling i idrottssalen med hela f-6. När Jacqueline klev in genom dörren dundrade applåderna. Vi berättade för Jacqueline att vi tyckt så mycket om att läsa hennes böcker och att vi haft så fina samtal om slaveriet och rasismen. Laith i sexan översatte allt till engelska.

Några elever ur sexan läste en bit ur Ronja Rövardotter på svenska och engelska.

Sedan dansade några av deras klasskamrater en vildvittredans.

Vi sjöng Wade in the water som allsång, det svängde bra när alla eleverna tog i och Julia kompade. Treorna sjöng You’ve got a friend in me.

Vi frågade Jacqueline några frågor som eleverna ville ha svar på. Eleverna blev alldeles paffa över att hon inte kände till Zlatan! Men hon gav ett bra svar på vad hon skulle vilja ha om hon fick en enda önskan… – Tre önskningar till!

Sedan lämnade ett par förstaklassare över bokpresenter till Jacqueline. Hon fick också ett fint kort där förskoleklasselever visar att Pippi Långstrump kan se ut på olika sätt, vi som läser bestämmer vilken färg hon har på håret och på huden.

Samlingen avslutades med att sexor och treor sjöng Hall of fame. Jacqueline Woodson visste redan som barn att hon ville bli författare. Och nu när hon får ALMA-priset är hon med i Hall of fame och alla vet att hon är en av de bästa författarna i världen. Eleverna sjöng så fint till alla sina kamrater på skolan att de också kan bli vad de vill!

Vi i Tensta gjorde ett reportage. 

Även Svenska Dagbladet var med vid besöket.

Det finns en tysk film om Jacqueline Woodson där besöket på vår skola är med i början och någonstans ungefär i mitten.

En kommentar till “Jacqueline Woodson på besök”

  1. Åh så roligt ni hade. Trist att jag inte kunde komma. All heder åt Hjulsta grundskola och Cilla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.