Årets ALMA-fest

Under vårterminen har olika klasser arbetat med Astrid Lindgren, tidigare pristagare och årets pristagare Bart Moeyaert. Vi har läst och samtalat, vridit och vänt på texter, skrivit själva, sjungit sånger och skapat bilder. Det rika materialet som vårt tema om ALMA inrymmer är så inspirerande och givande att arbeta med. 

Som vanligt har vi också haft en litteraturtävling, Hjulstas ALMA, där eleverna stimulerats att skriva, skapa illustrationer, göra något läsfrämjande eller (för första gången i år) ägna sig åt muntligt berättande.

I tisdags hade vi vår årliga ALMA-fest då vi visade upp allt fint som eleverna arbetat med. Vi började som vanligt ute på skolgården med sång och prisutdelning . Sedan öppnades vår stora utställning och föräldrar, elever och gäster fick ta del av vad vi gjort under vårterminen. Här på vår webbplats får ni se detta i olika inlägg, med exempel på elevarbeten och pedagogers eller elevers berättelser av hur de arbetat.

Den här stora samlingen med gott litteraturarbete synliggjort i vår utställning gör oss på skolan så lyckliga. Det är mäktigt att få allt presenterat tillsammans och eleverna är förstås särskilt stolta över sina egna klassers arbeten. Gäster som kommer utifrån blir alltid väldigt imponerade, rörda och allmänt lyckliga de med. Tänk att en kväll fylld med skolarbeten kan göra så många så glada!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.