Wolf Erlbruch på besök

Tisdagen den 23/5 hade vi förmånen att för tredje året i rad få hälsa ALMA-pristagaren välkommen till vår skola.

Wolf Erlbruch kom farande i bil tillsammans med sin fru och en representant för ALMA-kansliet. De togs emot på vår skola av några elever, rektor och bibliotekarie.

I biblioteket mötte Wolf Erlbruch en grupp elever ur årskurs 7. De hade under sina bildlektioner arbetat med hans bok Anden, Döden och Tulpanen genom att läsa den och analysera bilder samt genom att skapa egna bilder inspirerade av olika fraser ur boken. Eleverna hade precis som Wolf Erlbruch använt olika tekniker i sina bilder, både collage, kritor och akvarell. Eleverna hade även förberett sig på engelskalektionerna eftersom samtalet med Wolf Erlbruch hölls på engelska.

Eleverna ställde frågor och Wolf Erlbruch svarade, lågmält och eftertänksamt. Är barn intresserade av döden? Ja, det trodde han nog och i hans ålder tänker man mycket på döden. Och så berättade Wolf Erlbruch att i stort sett allt som står i boken Leonard var en riktig beskrivning av hur hans son lekt hund som barn. Till och med att mormodern snällt hade hundben i munnen!

Därefter fick våra gäster vandra iväg till idrottssalen där alla elever och personal i f-6 var samlade.

Här bjöd ett gäng ur årskurs 4 på Astrid Lindgren-inspirerad dans.

Årskurs 3 sjöng två sånger av Barbro Lindgren.

Cilla pratade och Mattias spelade piano.

Iqra i årskurs 6 översatte allting från svenska till engelska och tvärtom.

På slutet var Wolf Erlbruch vänlig och svarade på frågor från eleverna.

Och så fick han blommor som överräcktes av två barn från årskurs 1.

Sedan var vår föreställning slut. Wolf Erlbruch fick skriva många autografer.

Innan ALMA-bilen kom och hämtade pristagaren så bjöd skolan på fika. Vi kan berätta att Wolf Erlbruch är mycket förtjust i kanelbullar.

På ALMA-prisets blogg finns ett reportage från besöket, med många fina bilder. Även lokaltidningen Vi i Tensta gjorde ett reportage från besöket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.